Een eerste bericht

Welkom bij deze website. Andere woorden met een diepere draagkracht ontschieten me nu even op deze druilerige vrijdagavond, dus bondiger dan dat kan ik dit bericht niet starten. Onder velen sta ik bekend als een man van vele woorden. Annecdotes en andere prietpraat durf ik daar vaak niet bij te vermijden. Doch, heel soms, als ikzelf het kaf van het koren scheidt, borrelen er wel eens interessante ideeën naar boven die het waard zijn om naar te luisteren.

Waarom waren van alle Galliërs de belgen het meest barbaars bijvoorbeeld? Hoe kraak je het snelst een slot? Of nog: hoe onderhoud je het beste je symbiotische cultuur van bacterieën en gisten opdat je kombucha niet naar de kolere gaat? Wat betreft dit laatste zal ik mijn gedachten en ontdekkingen online plaatsen.

Van oudsher ben ikzelf een programmeur vanuit eigen leer, maar echt graag heb ik het nooit gedaan. In tegenstelling, vrienden tergen met mijn hersenspinsels of debatten winnen door auctoritas-argumenten, dat is werkelijk genieten. Ik hou er van om onvoorspelbaar te zijn, want niet alleen houdt dat mijzelf scherp, het doet me ook steeds verwonderen wanneer ik naar de wereld kijk.

sdfsdfsdfsd

Of het nu de zoveelste vogel is die tegen een raam kwakt, de zoveelste chauffeaur die mij vanuit rechts voorlaat (een illegale move sinds jaar en dag, maar toch bedankt!) of een boek waar ik na enkele jaren gewaand verlies m’n neus terug in kan steken; alles is wonderbaarlijk.

Dwell on the beauty of life. Watch the stars, and see yourself running with them. Marcus Aurelius, Meditaties

Doch zijn er een aantal dingen die mij vandaag de dag iets meer vasthouden dan mijn haat voor de reeks voetnoten van Plato die men de Westerse Filosofie noemt. Eén daarvan is bio-hacking in de brede zin van het woord. Volgens velen heeft het meer met een fitness-beweging te maken, maar ik stel anders vast. Zelfs in België wordt er ingezet op publieke wetenschap via open-bio-labs en workshops die voor iedereen toegangkelijk zijn.

Heb je zin om zelf eens bio-beton of bacterieel leer te maken? Het kan - en, indien verdere interesse, hou dan zeker mijn volgende post in de gaten. Daarnaast heb ik een bijzondere interesse voor open-source fytotherapie. Ik hoop dat ik in de komende paar weken duidelijkheid kan scheppen over wat ik hiermee bedoel.

Deel Comments
comments powered by Disqus